maanantai 29. maaliskuuta 2010

Kommenttispämmiä

Jouduin muuttamaan kommentoinnin rekisteröitymistä vaativaksi kommenttispämmi tulvasta johtuen. Jos löytyy google-tunnukset niin kommentoinnin pitäisi onnistua ilman isompia kommervenkkejä.

Top3 Lean-kirjat

Viimeaikoina olen saanut muutamiakin uusia ahaa-elämyksiä parista kirjasta ja huomasin, että pystyn rajaamaan kolme lean-kirjaa hyllystäni joita pystyn ehdottomasti suosittelemaan.

Pidätän itselläni oikeuden muuttaa listausta jos / kun ajatukset joissain vaiheessa muuttuvat. Kommentteihin voi lisätä omia listauksia ja luonnollisesti myös eriäviä mielipiteitä.



Liftaajan käsikirja tekee minusta oivallista työtä leanin perusperiaatteiden selittämisessä ilman ylimääräistä tauhkaa.



Tämä on SE kirja joka konkretisoi PDCA-ajatusmallin minulle. Aiemmin se on jotenkin onnistunut pysymään hyvin teoreettisena.



Kirja kertoo lyhyesti ja ytimekkäästi miten talousasioita tulee ajatella eri tavalla kun lähdetään soveltamaan leania. Ei vain miten lean toimii taloushallinnossa vaan miten taloushallinto tukee leania.

lauantai 6. maaliskuuta 2010

Mahtuuko kongressiin yksi lean ajattelija?

Tässä pari videota amerikkalaisesta yrittäjästä ja lean 'aktivistista' joka pyrkii kongressiin. Sen lisäksi, että Paul Aker pyörittää Fastcap nimistä yritystä hän juontaa viikottaista radio-ohjelmaa leanistä ja tosiaan pyrkii kongressiin.

Ensiksi video Fastcapin aamuisesta kaizen-kävelystä.



Ja toisena videona katkelma televisiohaastattelusta, joka liittyy tuohon senaattoriksi pyrkimiseen.



Mahtuisiko suomen eduskuntaan yksi lean ajattelija?