maanantai 29. maaliskuuta 2010

Top3 Lean-kirjat

Viimeaikoina olen saanut muutamiakin uusia ahaa-elämyksiä parista kirjasta ja huomasin, että pystyn rajaamaan kolme lean-kirjaa hyllystäni joita pystyn ehdottomasti suosittelemaan.

Pidätän itselläni oikeuden muuttaa listausta jos / kun ajatukset joissain vaiheessa muuttuvat. Kommentteihin voi lisätä omia listauksia ja luonnollisesti myös eriäviä mielipiteitä.Liftaajan käsikirja tekee minusta oivallista työtä leanin perusperiaatteiden selittämisessä ilman ylimääräistä tauhkaa.Tämä on SE kirja joka konkretisoi PDCA-ajatusmallin minulle. Aiemmin se on jotenkin onnistunut pysymään hyvin teoreettisena.Kirja kertoo lyhyesti ja ytimekkäästi miten talousasioita tulee ajatella eri tavalla kun lähdetään soveltamaan leania. Ei vain miten lean toimii taloushallinnossa vaan miten taloushallinto tukee leania.

3 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, liftariopas ja A3 nidekin tuli lukulistalleni.

  Seuraavat "työkirjamalliset" kierreselkäteokset ovat konkretisoineet Leania minulle todella paljon, kuuluvat omaan TOP 10 -listaani:

  * Seeing The Whole (Dan Jones, Jim Womack)
  * Creating Level Pull (Art Smalley)
  * Creating Continuous Flow (Mike Rother, Rick Harris)
  * Breaking Through To Flow (Ian Glenday)

  VastaaPoista
 2. Noista on tuo viimeinen lukematta, mutta muuten tuttuja. Ovat itse asiassa ensimmäisiä lukemiani kirjoja aiheesta. Pitäisi ehkä palata niihin uudemman kerran, jos niistä saisi enemmän irti uudella lukukerralla.

  VastaaPoista
 3. Itse asiassa nyt tuli tuolle A3 opukselle kilpailija. LEIn julkaisema Managing to Learn samasta aiheesta on vähintään yhtä hyvä, ellei parempi.

  VastaaPoista