Vietin tuossa iltana eräänä mielenkiintoisen parikymmenminuuttisen erään monikansallisen perheravintolan toimintaa seuraten. Syy seurantatuokiolle oli se, että tilaamiani tuotteita ei ollut välittömästi saatavilla.
Samalla kun itse odottelimme hetki hetkeltä kärsimättömämmäksi tulevan kaksi-vuotiaan poikani kanssa kotiinviemisiämme kävi kassalla tasainen kuhina asikkaita joista merkittävä osa siirtyi pöytään ilman täydellisenä toimitettua tilausta. Vähintään yhtä iloinen kuhina kävi tiskin takana kun henkilökunta yritti samanaikaisesti ottaa vastaan mahdollisimman monta tilausta, sekä pysyä kärryillä jälkitoimituksissa ja tarvittaessa kiirehtiä keittiötä toimittamaan juuri heidän puuttuva tilauksensa.
Toimintaa katsellessa oli päivänselvää mikä oli ongelmien aiheuttaja.
Tuotantosuunnitelma, jota toteutettiin tilanteeseen sopimattomalla eräkoolla. Tämä johti siihen, että lämpöhyllyssä oli tavaraa kasakaupalla, mutta se ei ollut sitä mitä asiakkaat halusivat juuri nyt, jolloin he eivät heti saaneet tilaustaan täydellisenä, henkilökunnalla oli kiire, asiakkaat tulivat kyselemään tilauksensa perään jolloin kassoilta pyydettiin kiirehtimään jotain tiettyä tuotetta jne.
Miksi näitä ei tehdä tilaus kerrallaan?
Olen kirjoittanut pikaruokaesimerkkejä aikaisemminkin.
Ja ei, kaksivuotiaallemme ei tilauksessa ollut mitään.
Usein tuossa monikansallisessa perheravintolassa homma toimii ja ei tarvitse odottaa, ainakaan kauaa. Näin siis omalla paikkakunnalla. Aika hyvin ovat varautuneet lounasajan ruuhkaan. En ole seuraillut onko paikkakunnilla eroa, ei niin usein tule käytyä.
VastaaPoistaToisin on kotimaisessa perheravintolassa, jossa en ole koskaan saanut esim. ateriaa kerralla ja odotusajat ovat pitkiä.
Joo, toi on myös mielenkiintoista, että miten noinkin pitkälle konseptuidussa toiminnassa voi olla noin isoja vaihteluita.
VastaaPoistaKyllä minullakin on hyvä kokemuksia, molemmista paikoista. Mutta kyllä tämän esimerkin saisi kirjoitettua kotimaistenkin kohdalla.
Tuntuu, että tuo on todella paljon kiinni paikasta ja / tai vuoropäälliköstä.