keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Lean konsultointi ja koulutus suomessa

Marraskuussa 2007 kirjoitin blogi-merkinnän otsikolla Lean konsultointi suomessa. Silloin internetin syövereistä löytyi kourallinen lean konsultointia tarjoava yritys. Tarkistin tuon artikkelin linkit ja ne voi näyttää uudelleen sellaisenaan.
Arch AB tarjoaa kurssia nimeltä Oikea Lean Production, kesto puolesta päivästä päivään.

Expira AB tarjoaa useaa erilaista kurssia sekä konsultointipalveluita. Henkilöstöä on mukana Lean Enterpise Instituten verkostossa. Kurssien kestot päivästä viikkoon.

MR-keskus ei mainitse sanaa lean, mutta esimerkkeinä käytetään Toyotaa joten luen heidätkin lean konsulteiksi. Järjestää kursseja säännöllisesti useamman kerran vuodessa sekä tarjoaa kurssien lisäksi konsultointipalveluita. Kurssi järjestetään kahdessa osassa, 2+2 päivää.

Capgemini myy ainakin konsultointia, mutta nettisivuilta ei hirveästi saa irti.

Quality Knowhow Karjalainen myy sekä konsultointia, että kursseja. Kurssien kesto 1-2 päivää.

Näistä ainakin QK Karjalainen tuntuu lisänneen lean tarjontaansa varsin merkittävästi. Mukana mm. massiivinen 20 päivän lean koulutuskokonaisuus.

Nyt käytin pelkän lean konsultointi hakusanaparin lisäksi myös pelkkää leania.

Edelliskerralla listattujen jatkoksi voidaan lisätä seuraavat yritykset. Ei missään erityisessä järjestyksessä.

PRODECON - Productivity Development Consulting. Mainostavat tuotteikseen Lean5 Hyötykartoitus ja Lean5 Valmennus ja Projektit.

Nordic Six Sigma Oy. Mainitsevat sivuillaan, että heidän koulutus- ja konsultointitarjontansa kattaa "Lean, TPS ja prosessit".

Tuottavuusneuvonta - Hannu Villanen
. Jo etusivulla on hieno kysymys: "Ulkoistatko kehittämisen vai rakennatko sen osaamista yritykseesi?" Sivuilta löytyy muutenkin hyvää tekstiä, muun muassa artikkeli lean-toiminnan käynnistämiestä.

Talentiimi Oy tarjoaa "tarjoaa asiakkaille koulutusta ja konsultointia tuotteiden, palveluiden ja prosessien laadun, tehokkuuden ja tuottavuuden parantamiseksi."

Oy Teknoconsult Ab. Yrityksen referenssilistan perusteella toiminta painottuu six sigman suuntaan, mutta on mukana myös leania.

Lean Partner Finland Oy Ab. Yritys kouluttaa ja konsultoi. Referenssilistan perusteella varsinkin 5S ja lean-peli ovat olleet suosittuja.

Houston Inc. Yritys näyttäisi olevan painottunu ohjelmistopuolelle, mutta yhtenä palveluna on arvoketjukartoitus ja ainakin sivujen perusteella sain sellaisen käsityksen, että eivät sulje ulos muitakaan aloja.

Konsultointi Laaksoharju. Lean on mukana yhtenä osa-alueena laajassa tarjonnassa.

Näiden lisäksi löytyi vielä Lean Solution Consulting Oy josta ei tosin domainin lisäksi löytynyt juuri mitään muuta.

5 kommenttia:

 1. Kuulin että Talentum Events järjestää Lean Management-seminaarin 10.-12.5.2011 Helsingissä. Eikä pelkästään konsultteja puhumassa

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä. Onko heittää linkkiä tai muuta infoa? Pikainen haku Talentumin omilta sivuilta ei paljastanut mitään.

  VastaaPoista
 3. http://www.fyi.fi/Default.aspx?tabid=1004

  VastaaPoista
 4. Jeffrey Liker kouluttaa meidän Professional Master of Quality -koulutusohjelmassa. Samalla pidämme myös avoimen seminaarin Jeffin kanssa. Teemana on Leading Transformation to a Lean Culture: Building a high performance organization through continuous improvement. Seminaari on 27.4.2012 Dipoli-talossa Espoossa.

  VastaaPoista