tiistai 6. marraskuuta 2007

Lean konsultointi suomessa?

Olen tehnyt tätä aika ajoin ja nyt taas pistin Googlen tulille käyttäen hakusanoja "lean konsultointi". Todellisia tuloksia tulee todella vähän, siis yrityksiä jotka lean konsultointia tarjoavat.

Arch AB tarjoaa kurssia nimeltä Oikea Lean Production, kesto puolesta päivästä päivään.

Expira AB tarjoaa useaa erilaista kurssia sekä konsultointipalveluita. Henkilöstöä on mukana Lean Enterpise Instituen verkostossa. Kurssien kestot päivästä viikkoon.

MR-keskus ei mainitse sanaa lean, mutta esimerkkeinä käytetään Toyotaa joten luen heidätkin lean konsulteiksi. Järjestää kursseja säännöllisesti useamman kerran vuodessa sekä tarjoaa kurssien lisäksi konsultointipalveluita. Kurssi järjestetään kahdessa osassa, 2+2 päivää.

Capgemini myy ainakin konsultointia, mutta nettisivuilta ei hirveästi saa irti.

Quality Knowhow Karjalainen myy sekä konsultointia, että kursseja. Kurssien kesto 1-2 päivää.

Myös ainakin McKinsey tarjoaa lean konsultointia, mutta en heidän suomen sivuiltaan löytänyt mitään mainintaa asiasta niin en sinne linkitä.

Kaikkia näitä mainittuja kuitenkin yhdistää tietty työkalusidonnaisuus. Tuntuu, että tarjotaan pelkästään työkaluja ottamatta huomioon kunkin työkalun soveltuvuutta olemassa olevaan ongelmaan. Voin olla väärässäkin, mutta tällainen kuva minulle jää noiden sivujen selaamisen jälkeen.

Ei sillä, sama ongelma on monilla ulkomaisillakin konsulteilla heitetään kourallinen työkaluja ongelmaan ja toivotaan, että jokin niistä on oikea. Ja toteutetaan silti vaikka ei olisikaan oikea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti