keskiviikko 21. marraskuuta 2007

Verinäyte

Kävin tänään antamassa pari putkiloa verta työhöntulotarkistuksen yhteydessä ja täytyy sanoa, että oli aika mielekäs kokemus. Siinä mielessä siis, että asiakasta eli minua ei turhauttanut eikä jääyt sellaista tunnetta, että aikaani tuhlataan.

Prosessi oli hyvin simppeli, otin vuoronumeron, odottelin muutaman minuutin vuoroani, kutsuttiin sisään, laittaessani takkia naulakkoon hoitaja pyysi henkilötunnuksen ja tulosti tarrat putkiin, veren valutus, reikä umpeen ja teippiä päälle, vaatteet niskaan ja samalla ovenavauksella potilas ulos, hoitaja putkilot mukanaan heittää ne laboratorion puolelle ja pyytää seuraavan potilaan sisään.

Kaiken kaikkiaan prosessiin kului aikaa 13 minuuttia, ulkoilmasta ulkoilmaan. Tottakai jos paikalla olisi ollut enemmän ihmisiä olisi alun jonotus ollut pidempi ja odotus aika oletettavasti kasvaa hieman päivän mittaan kun yksi kolmesta hoitajasta siirtyy muihin hommiin pariksi tunniksi.

Olisi mielenkiintoista nähdä prosessi myös verinäytteiden silmistä tuosta hetkestä eteenpäin. Tulosten saamiseen menee kuitenkin päivä, eli mikä siinä kestää. Näkemältäni osin olen kuitenkin sitä mieltä, että tuhlaus on aika vähissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti